In memoriam

 

15-02-2001††† -†††† 25-10-2016

Wesyah Arwen van de Vier Heulen

 

Vanmiddag om 5 uur is Arwen rustig ingeslapen. De laatste paar dagen ging ze hard achteruit. Ze was 15 jaar, 8 maanden en 10 dagen. Een zeer respectabele leeftijd, zeker voor een Hovawart. Het werd allemaal wat minder de laatste jaren, maar tot afgelopen zondag ging het, zeker in en rond huis, nog goed. Hoe moeilijk ook voor ons, dit was het juiste moment om afscheid te nemen.

 

Arwen heeft meer dan 15 jaar een grote rol gespeeld in ons leven. Vanaf het moment dat ze geboren werd bij Tinie Paans en ze ruim 2 maanden later deel ging uitmaken van ons leven. In het begin met haar grote vriend Joppe, daarna kwam Trifin er bij. Later Gayannah, Cillou en Fibelotte. Het was heerlijk om haar op te zien groeien tot een mooie, zelfbewuste, maar vooral lieve hond. Toen ze bijna 4 was kreeg ze haar eerste nestje, 10 mooie pups waarvan Ajente bij ons bleef wonen, anderhalf jaar later gevolgd door haar tweede nestje, dit maal 11 pups. Haar fantastische karakter heeft ze niet alleen doorgegeven aan al deze pups, maar ook aan haar kleinkinderen en achterkleinkinderen.

 

Andere honden vond ze prima, maar ze maakte wel duidelijk dat zij degene was die het voor het zeggen had. Ze had een natuurlijk overwicht. Een geboren roedelleidster.

 

Tot haar twaalfde jaar heeft Arwen behendigheid gedaan. Een sportieve dame. Rennen kon ze als de beste, wandelen vond ze heerlijk. Aan de fiets lopen wat minder. Na 200 meter vond ze dat wel genoeg. Water vond ze leuk, zolang het niet hoger kwam dan haar buik. Ze vond mensen fantastisch, bezoek was van harte welkom. Knuffelen kon je haar nooit te veel. De kleinkinderen vond ze leuk, zonder ze in de weg te lopen.

 

Een hond om nooit te vergeten. De herinneringen dragen we bij ons. En haar liefde. Die wederzijds was.

 

_________________

 

31-05-2002     17-07-2013

Trifin-Lezou du Coup de Fouet

 

Op 17 juli 2013 is Trifin overleden. De stammoeder van onze bassetten, moeder van het C- en D-nest. Een hond die graag de roedel bij elkaar hield en dat luidkeels liet blijken. Een knuffel die graag bij je kwam liggen op de bank, liefst alleen, dochter en kleindochter moesten maar ergens anders gaan liggen. Maar ook lagen ze graag met zijn drieŽn tegen elkaar aan. Helemaal super was lekker in de zon liggen. En natuurlijk heel goed opletten wie er allemaal langs kwamen op straat, dan kon ze ons waarschuwen. Gelukkig heeft ze de jubileumwandeling nog meegemaakt. Zoals gewoonlijk genoot ze er weer van.

 

Uiteindelijk was de kanker weer teruggekomen. Maandag werd ze flink ziek met hoge koorts. Gisteren was die weer gezakt en at ze weer met smaak. Eten kon ze toch goed. Maar de bobbel werd steeds groter en woensdag hebben we de beslissing genomen om haar in te laten slapen. We wilden dat haar laatste momenten prettig waren. Op haar eigen bank en in mijn armen is ze gestorven.

 

We denken met heel veel liefde en plezier aan haar terug. Ze was een schat van een hond. We zullen haar lieve, eigenwijze aanwezigheid missen.

 

___________

 

10?-02-1990†† -††† 31-01-2007

Joppe

 

31 januari 2007 is onze Joppe rustig ingeslapen. Hij heeft de leeftijd van 16 jaar en 10 maanden bereikt. Hij is al die tijd een lieve, aanhankelijke metgezel geweest. Soms wat eigenwijs, maar bovenal een trouwe kameraad. Bij Joppe hebben ik en mijn dochters ons altijd veilig gevoeld. Wij waren zijn alles, tot op het laatste moment. En wij hielden veel van hem. Hij hoorde gewoon bij ons. En hij was dol op Arwen, vanaf het moment dat zij als pup bij ons kwam wonen. Een echte twee eenheid. Voor Arwen was hij haar grote vriend.